Τεράστιοι όγκοι νερού έχουν πέσει στην βόρεια Εύβοια κατά τη διάρκεια της νύχτα από την κακοκαιρία Elias, έχοντας προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα σε πόλεις. Κεντρικοί δρόμοι στους οικισμούς του Δήμου έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους, όπως δείχνουν βίντεο από τοπικά ΜΜΕ. Από την κακοκαιρία έχει κλείσει μεταξύ άλλων και ο δρόμος που ενώνει το Μαντούδι με το Προκόπι.

Το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους στο Μαντούδι, προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) στην περιοχή και κίνδυνο υπερχείλισης χειμάρρων.

«Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», σημειώνει ακόμη το μήνυμα.

Στις Ροβιές υπάρχουν πληροφορίες ότι οι χείμαρροι που δημιουργήθηκαν έκοψαν δρόμους, ενώ έχουν πλημμυρίσει και κατοικίες. Πυροσβεστική και τοπικές αρχές προσπαθούν να διασώσουν κατοίκους, όπως αναφέρουν ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ. Τα σχολεία στους Δήμους Μαντουδίου, Ερέτριας, Χαλκιδέων και Διρφών-Μεσσαπίων παραμένουν κλειστά με απόφαση που ελήφθη την Τρίτη.

«Ξημέρωσε μία πολύ άσχημη μέρα στο δήμο μας. Μέχρι τις 6 το πρωί είχαν πέσει 150 χιλιοστά βροχής. Το δυτικό τμήμα του δήμου, η Λίμνη και οι Ροβιές, έχουν φέρει όλο το βουνό μέσα στους οικισμούς», είπε ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης. «Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να μην μετακινούνται άσκοπα, κινδυνεύουμε! Το νερό είναι πάρα πολύ, έχουν υπερχειλίσει όλα τα ποτάμια. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή κρίνεται επικίνδυνη. Τα μεγάλα προβλήματα είναι στις καμένες περιοχές, κυρίως εντοπίζονται στην κοινότητα των Ροβιών, αλλά και στο Μετόχι. Μιλάμε για πολύ νερό. Ένας χείμαρρος είναι όλο το βουνό και κατεβαίνει προς τα κάτω… Αν συνεχίσει έτσι δεν ξέρουμε τι θα προκύψει και στους άλλους. Είναι πολύ το νερό, πολύ περισσότερο από τον Daniel.

READ  Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες

Παρακαλώ όλους τους δημότες να μην μετακινούνται άσκοπα, είναι οι δρόμοι όλοι χείμαρροι. Αυτή τη στιγμή μετακινούμαι προς τις Ροβιές και έχει 1 μ. νερό ο δρόμος. Να μην μετακινείται κανείς. Δεν έχει ξαναγίνει τόσο νερό. Να μην μετακινείται κανείς, αυτή τη στιγμή κινδυνεύουμε. Βλέπω κίνηση, γι’ αυτό το φωνάζω. Το νερό κατεβαίνει από το βουνό μαζί με φερτές ύλες, κατευθύνεται προς τη θάλασσα. Με κορμούς δέντρων, φερτά υλικά, πέτρες, είναι πολύ επικίνδυνο» πρόσθεσε ο Δήμαρχος μιλώντας προ ολίγου στο OPEN.

Από anamnhseis1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *